Feltehetjük magunknak a kérdést, hogy miért jut időnk stresszelni, ha a feladat elvégzésére pedig nincs. A látszólag paradox kérdésnek a létjogosultsága a stressz kiváltó okában keresendő.

A stresszfaktor emelkedése és annak állandóvá válása nem csak komoly egészségügyi kockázatokat hordoz, hanem saját kapcsolati hálónkat is szétrombolhatja. A stressz testi tüneteit, mint például a magas vérnyomást vagy a kínzó fejfájást talán könnyebben elviseljük, mint a párunk panaszkodását az ismét elmaradt közös programok miatt.

A kezdő időgazdálkodási „guruk” legnagyobb tévedése, hogy a különböző típusú feladatokból egyetlen listát generálnak. A stressz pedig pont abból fakad, hogy egyben látják az elvégzendő feladatok mennyiségét. Ahhoz, hogy valóban időgazdálkodási „guruvá” váljunk magunkévá kell tenni azt a szemléletet, hogy egyszerre csak egy feladatra fókuszáljunk és ne lebegtessük szemünk előtt az összes többit. A következő feladatot csak akkor iktassuk be amikor az már tényleg belefér az időnkbe.

A stressz maga elvesztegetett idő, amit önmagunktól és szeretteinktől vonunk meg túlságosan is könnyedén, mivel sosem szembesülünk ennek a konkrét számszerűsítésével. Az ebből fakadó mentegetőzésünk óraszáma egészen biztosan kitenne egy munkanapot...

A helyes idő időbeosztás csakis stresszmentes alapokon lehet stabil, hosszú távú, életszemléletszerű igény.


Kövess minket a Facebookon, mert érdekes tartalmakat osztunk meg ott is!

Aktuális tréningjeink

Személyre szabott tréning, egyéni időpontokban skype-on

Személyre szabott tréning, egyéni időpontokban skype-on

Szeretnéd fejleszteni a kommunikációs képességedet? Egy teljesen személyre szabott tréning keretében, akkor, amikor neked belefér az idődbe? Ebben az esetben szeretnénk a figyelmedbe ajánlani személyre szabott tréningüket.

**Ezt a megoldást válaszd,...

Bővebben ...