"Már megint egy újabb tréning?"

Képzés, szervezetfejlesztés, tréning, coaching. Egyre gyakrabban találkozunk ezekkel a kifejezésekkel. Talán már a munkahelyünk „jóvoltából” részt is vettünk a felsoroltak valamelyikén, esetleg mi magunk döntöttünk úgy, hogy a fejlődés útjára lépünk és pénzt, időt, energiát nem spórolva megpróbálunk még többet kihozni magunkból.

Azonban meg kell említenem azokat is, akik folyamatosan keresik a kifogásokat, hogy miért nem érdemes például a kommunikációs technikájukkal, az időgazdálkodásukkal, a vezetői kompetenciáikkal foglalkozni. A leggyakrabban a következőket szoktam hallani:„Ilyen vagyok, ennyi!”, Világ életemben így csináltam, már minek változtatni!”, „Feladatlistát csinálni időpazarlás!”, Én nem foglalkozom a feladatkiosztással, nálam gyorsabban úgy se tudná senki megcsinálni”.

A védelmük mellett szóljon,...

Bővebben


3 nyomós érv, amiért vezetőként is érdemes empatikusnak lenni

3 nyomós érv, amiért vezetőként is érdemes empatikusnak lenni

Emlékeztek? A legutóbbi bejegyzésünk arról szólt, hogy miért érdemes empatikusan viselkednünk az üzleti életben. A témával kapcsolatban az ügyfélközpontúságot emeltük ki.

Továbbra is az empatikus viselkedés mellett tesszük le a voksunkat, de most a vezetők szempontjából szeretnénk megközelíteni a témát. A hatékony vezetés aspektusából is fontos, ha nem az egyik legfontosabb a megértés és a mások fejlesztése iránti érzék. Ez az empátiás kompetencia egyik jellemzője. Ismerni a munkavállalók kompetenciáit és előremozdítani azokat a megfelelő irányba.

Nézzük meg, miért érdemes átültetni a gyakorlatba:

  1. A megfelelő útmutatás segít abban, hogy a dolgozó jobban teljesítsen.
  2. Lojálisabbá válik a szervezet iránt.
  3. Nem utolsó sorban...

Bővebben


Kövess minket a Facebookon, mert érdekes tartalmakat osztunk meg ott is!

Aktuális tréningjeink

Személyre szabott tréning, egyéni időpontokban skype-on

Személyre szabott tréning, egyéni időpontokban skype-on

Szeretnéd fejleszteni a kommunikációs képességedet? Egy teljesen személyre szabott tréning keretében, akkor, amikor neked belefér az idődbe? Ebben az esetben szeretnénk a figyelmedbe ajánlani személyre szabott tréningüket.

**Ezt a megoldást válaszd,...

Bővebben ...