Mint oly sok más területen, így a tárgyalástechnikával kapcsolatos kutatások közül a is a nemek közötti különbségekkel foglalkoznak a legszélesebb körben.

Természetesen sem a férfiakról és sem a nőkről nem lehet egyértelműen ki jelenteni, hogy jobban tárgyalnának a másik nem képviselőjénél. Alapvető különbségeket azonban sikerült megállapítani.

A nők a előnye, hogy általában empatikusabbak, analitikus gondolkodásuk jobb, mint a férfiaké. A férfiak előnye pedig a racionalitásukban rejlik, szintetizáló képességük jobb. A férfiak hátránya, hogy gyakran elsiklanak az apróságok mellett (Miller és Miller 1997.).

A tárgyalás fortélyai szerencsére mindkét nem számára elsajátíthatóak, gyakorlással pedig idővel bárkiből jó tárgyaló válhat.

Álszentség lenne azonban elmenni amellett, hogy sok esetben női tárgyaló csak azért kerül hátrányosabb helyzetbe, mert nő. Ehhez kapcsolódóan ajánljuk figyelmetekbe a következő videót a Facebook ügyvezető igazgatójától:

https://www.ted.com/talks/sheryl_sandberg_why_we_have_too_few_women_leaders?language=hu#t­165473


Kövess minket a Facebookon, mert érdekes tartalmakat osztunk meg ott is!

Aktuális tréningjeink

Személyre szabott tréning, egyéni időpontokban skype-on

Személyre szabott tréning, egyéni időpontokban skype-on

Szeretnéd fejleszteni a kommunikációs képességedet? Egy teljesen személyre szabott tréning keretében, akkor, amikor neked belefér az idődbe? Ebben az esetben szeretnénk a figyelmedbe ajánlani személyre szabott tréningüket.

**Ezt a megoldást válaszd,...

Bővebben ...