Furcsának tűnhet párhuzamot vonni az empátia és az üzleti élet között. Gyakran a hétköznapokban is nehezünkre esik empátiát tanúsítani egy másik embertársunk iránt, miért tennénk ezt meg pont egy tárgyalás során, amikor az elsődleges célunk az, hogy a saját érdekeinket képviseljük?

Segítek! Saját érdekeink érvényesítése és az empátia kiegészítik egymást. Így tudjuk megvalósítani önmagunk képviselését anélkül, hogy ignorálnánk a beszélgető partner szükségleteit. (Emlékszel? Erről már többször beszéltünk az asszertivitás kapcsán.)

Alapvetően ez kell, hogy legyen a célunk. Együttműködni, nem pedig szabotálni, meggyőzni nem pedig legyőzni a másik felet.

Empatikusnak lenni annyit jelent, hogy beleélem magam a partner lelki állapotába. Érzem és értem a beszélgető partner emócióit, indítékait, törekvéseit.

Az empátiánkat számos módon kifejezhetjük. Nézzük, hogyan tehetjük ezt meg az üzleti életben: Legyél ügyfélközpontú! Hogy miért érdemes empatikusnak lenni az ügyfelekkel?

  • mert, ha megérted az ügyfél igényeit, azokhoz tudod igazítani az értékesítést
  • a helyzetnek megfelelő segítséget tudsz nyújtani
  • az ügyfél úgy fog rád tekinteni, mint egy szakértőre (hiszen az is vagy), aki a bizalmát élvezi

Minden esetben figyeld meg és értelmezd a partnered szempontjait. Amennyiben így cselekszel egy mindkettőtök számára kényelmes és eredményes kommunikációs folyamat alakítója leszel.


Kövess minket a Facebookon, mert érdekes tartalmakat osztunk meg ott is!

Aktuális tréningjeink

Személyre szabott tréning, egyéni időpontokban

Személyre szabott tréning, egyéni időpontokban

Szeretnéd fejleszteni a kommunikációs képességedet? Egy teljesen személyre szabott tréning keretében, akkor, amikor neked belefér az idődbe? Itt egy lehetőség, ami pont neked szól.

Először, egy teljesen ingyenes személyes konzultáció...

Bővebben ...

Coaching szemléletű vezetői tréning (gyorsított)

Coaching szemléletű vezetői tréning (gyorsított)

Kinek ajánljuk?

A képzést vezetőknek, menedzsereknek, vállalkozóknak ajánljuk és mindazoknak, akik sikeresebbek, tudatosabbak és magabiztosabbak szeretnének lenni vezetői hivatásuk gyakorlása során és magánéletükben is. Jelentkezz, ha rövid időn belül szeretnél gyakorlatias tudást...

Bővebben ...