Kiderült, hogy 16 órát pazarolt el egy héten, Te ne kövesd el ezt a hibát!

Kiderült, hogy 16 órát pazarolt el egy héten, Te ne kövesd el ezt a hibát!

Mándó Milánnal, a Minner.hu tulajdonosával az általa megvalósított Vállalkozást Indítók projekt kapcsán ismerkedtünk meg. Az eredményes közös munka érdekében többször tartottunk megbeszéléseket Skype-on keresztül.

Éppen egy ilyen meeting kapcsán jelentősen elmélyültünk az időgazdálkodás témakörében és rövid időn belül kiderült, hogy bizony Milánnak is van némi problémája a személyes időbeosztásával. Végeztünk egy gyors állapotfelmérést és megvizsgáltuk, hogy milyen időrabló tényezőkkel küzd. Ezek közül is a két legjelentősebb időrablóra kerestünk megoldást, a tervezés és szervezés hiányára, valamint a hosszan elnyúló megbeszélésekre, tárgyalásokra.

Ezt követően Milán elkészítette a saját feladatlistáját a hét minden munkanapjára. Jelenleg több projekten dolgozik, melyeknek munkafázisai közel megegyezőek. Úgy döntött,...

Bővebben


Milyen tárgyalási technikát válasszak?

Milyen tárgyalási technikát válasszak?

Tapasztalataink szerint mindenki szeretne nagyon jól és nagyon hatékonyan kommunikálni. Főként igaz ez akkor, amikor egy fontos üzleti partnerrel készülünk tárgyalni, szolgáltatásunkat vagy termékünket szeretnék értékesíteni vagy egyszerűen kedvezőbb feltételek mellett kívánunk vásárolni.

Nagyon sok múlik azon, hogy milyen kommunikációs stratégiát, illetve milyen tárgyalási stílust választunk.

Ebben a bejegyzésben két tárgyalástípust említünk meg. Az első a disztributív/nyerő tárgyalások, amikor kizárólag a saját érdekeinket tartjuk szem előtt, tehát az egyik fél nyer a másik pedig veszít. Mikor találkozhatunk ezzel a típussal? Például ház, lakás, autó vagy egyéb tárgy eladása kapcsán, vagyis olyan szituációkban, amikor kizárólag az ár számít.

A másik a típus az integratív...

Bővebben


Vajon kik tárgyalnak jobban, a férfiak vagy a nők?

Vajon kik tárgyalnak jobban, a férfiak vagy a nők?

Mint oly sok más területen, így a tárgyalástechnikával kapcsolatos kutatások közül a is a nemek közötti különbségekkel foglalkoznak a legszélesebb körben.

Természetesen sem a férfiakról és sem a nőkről nem lehet egyértelműen ki jelenteni, hogy jobban tárgyalnának a másik nem képviselőjénél. Alapvető különbségeket azonban sikerült megállapítani.

A nők a előnye, hogy általában empatikusabbak, analitikus gondolkodásuk jobb, mint a férfiaké. A férfiak előnye pedig a racionalitásukban rejlik, szintetizáló képességük jobb. A férfiak hátránya, hogy gyakran elsiklanak az apróságok mellett (Miller és Miller 1997.).

A tárgyalás fortélyai szerencsére mindkét nem számára elsajátíthatóak, gyakorlással pedig idővel bárkiből jó tárgyaló válhat.

Álszentség lenne azonban...

Bővebben


Kövess minket a Facebookon, mert érdekes tartalmakat osztunk meg ott is!

Aktuális tréningjeink

Személyre szabott tréning, egyéni időpontokban skype-on

Személyre szabott tréning, egyéni időpontokban skype-on

Szeretnéd fejleszteni a kommunikációs képességedet? Egy teljesen személyre szabott tréning keretében, akkor, amikor neked belefér az idődbe? Ebben az esetben szeretnénk a figyelmedbe ajánlani személyre szabott tréningüket.

**Ezt a megoldást válaszd,...

Bővebben ...